Stiri

Incendiile de vegetaţie din Chile au distrus peste 750 de hectare de pădure

4
min
6/2/2023

Circa 200 de hectare au fost, de asemenea, devastate într-o altă parte a regiunii Nuble.

Incendiile de vegetaţie au distrus peste 750 de hectare de pădure în Chile, distrugând case şi ameninţând ferme, în condiţiile în care statul sud-american se confruntă cu val de caniculă în zonele sudice şi centrale ale ţării, relatează vineri Reuters.

Incendiile au cuprins până acum aproximativ 550 de hectare, o suprafaţă aproape de trei ori mai mare decât Monaco, lângă oraşul Chillan, situat la 400 de kilometri de capitala Santiago, potrivit Consiliului Naţional pentru Silvicultură (Conaf).

Guvernul, îngrijorat de noi valuri de vânt cald și uscat

Circa 200 de hectare au fost, de asemenea, devastate într-o altă parte a regiunii Nuble, a precizat Conaf.

„E ca şi cum viaţa ta s-a încheiat", a declarat Juan Pradenas, un mecanic a cărui locuinţă din Chillan a fost distrusă de incendiu. "La vârsta mea, trebuie să încep să lupt din nou pentru a-mi recupera echipamentul, mi-am pierdut toate uneltele", a mai spus el.

Poți citi și: „Rabla local” va scoate din circulație 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Programul începe în martie

Ministerul de Interne din Chile a declarat alertă roşie pentru regiunile Nuble şi Biobio şi a anunţat că încearcă să asigure mai multe fonduri pentru combaterea incendiilor în zonele forestiere şi agricole.

Totodată, ministerul a închis temporar şapte parcuri naţionale în Santiago şi în unele regiuni sudice din Chile din cauza riscului de noi incendii.

Guvernul chilian a anunţat de asemenea că se teme că fenomenul Puelche - însoţit de vânturi calde şi uscate - care se aşteaptă să ajungă în curând peste centrul şi sudul Chile - ar putea aduce noi provocări într-o regiune în care se înregistrează deja temperaturi de 42 de grade Celsius.

Sursa foto: Pixabay