Smart City

În Iași sunt unele dintre cele mai moderne containere de selectare a deșeurilor din lume

3
min
17/8/2020

Containerele high-tech au capacitate de opt ori mai mare decât a coșurilor obișnuite, detectează singure nivelul de umplere și raportează atunci când sunt pline.

30 de containere de selectare a deșeurilor, unele dintre cele mai moderne sisteme din lume, au fost achiziționate de Municipiul Iași. Realizate de BigBelly, lider mondial în sisteme de colectare a deșeurilor din lume, containerele sunt alimentate cu energie solară, având încorporate elemente de înaltă tehnologie. După opt ore de expunere la lumină naturală, ele pot funcționa timp de o lună. Comunități din peste 50 de țări au amplasat până acum sisteme BigBelly echipate cu senzori pentru colectarea deșeurilor, iar rezultatele au fost: o productivitate crescută, spații mai curate și sustenabilitate predictibilă.

Containerele de selectare a deșeurilor au capacitate de opt ori mai mare decât a coșurilor obișnuite, detectează singure nivelul de umplere și raportează atunci când sunt pline. Au încorporat un sistem de recunoaștere a vandalilor și localizare GPS integrat. Mai mult de atât, ele pot oferi hotspot pe raza de acțiune unde sunt amplasate și dau mesaje vocale cu diverse informații. De asemenea, containerele BigBelly pot colecta separat 2.000 de mucuri de țigară și rezistă foarte bine la acțiunea factorilor de mediu, piesele exterioare fiind acoperite cu pudră de poliester stabilizată cu UV. Una dintre cele mai importante funcții este că oferă date în timp real, generând soluția de optimizare a rutei care ulterior e trimisă prin e-mail către supraveghetor înainte de fiecare tură de colectare.

Ne bucurămcă Iașiul a ales soluții inteligente de selectare a deșeurilor, alăturându-se în acest fel comunităților din New York, Philadelphia, Montreal, Londra, Ontario, Brighton, și celorlalte.