Smart City

Hotelul Radisson Blu București își reînnoiește certificarea Green Key și devine primul hotel din România cu energie 100% regenerabilă

3
min
2/5/2022

Certificarea Green Key reprezintă o importantă recunoaștere internațională pentru companiile care participă intens la dezvoltarea turismului prin derularea unor activități cu impact negativ minim asupra mediului înconjurător

Hotelul Radisson Blu, București anunță că, începând din luna ianuarie 2022, prin contractul de energie electrică se asigură că aceasta provine 100% din surse regenerabile. Prin această inițiativă, hotelul Radisson Blu, București anunță, de asemenea, prelungirea certificării Green Key, obținută în urmă cu 9 ani.  

Certificarea Green Key reprezintă o importantă recunoaștere internațională pentru companiile care participă intens la dezvoltarea turismului prin derularea unor activități cu impact negativ minim asupra mediului înconjurător, considerate business-uri sustenabile. Certificatul Green Key se bazează pe angajamentul organizațiilor de a respecta în activitatea lor criterii strict stabilite ale managementul de mediu (despre apă, energie, deșeuri, curățenie) și ale educației în sustenabilitate (ale personalului, oaspeților, furnizorilor). Green Key este susținut de Organizația Mondială a Turismului și este recunoscut de Consiliul Global pentru Turismul Sustenabil. Prin intermediul acestei certificări, organizația le promite oaspeților că, alegându-i ca gazde, contribuie la bunăstarea pe termen lung a mediului înconjurător.

„Pentru noi, menținerea certificării Green Key și implementarea unor măsuri care reduc semnificativ impactul negativ asupra mediului reprezintă în continuare o prioritate. Întotdeauna punem oaspeții pe primul loc și ne dorim ca fiecare vizită în locațiile noastre să fie una memorabilă. Este important, însă, ca găzduirea clienților noștri să aibă și un efect pozitiv asupra mediului înconjurător. De aceea, ne bucurăm că am reușit ca, prin aceste investiții, să ne atingem obiectivul de a ne acoperi nevoile de energie electrică din surse 100% regenerabile, fără a afecta confortul clienților noștri.”– a declarat Sonja Dive-Dahl, Directorul General al Hotelului Radisson Blu & Park Inn by Radisson Hotel & Residence București.

Eric Assimakopoulos, Partener Fondator la Revetas Capital, a adăugat: „Proiectul de renovare al hotelului Radisson Blu, București a adus pe parcurs investiții în tehnologii avansate, care reduc amprenta de carbon și îmbunătățesc performanța energetică a clădirii, cum ar fi cazane de înaltă eficiență cu arzătoare variabile, sisteme pasive de free cooling și recuperare a căldurii, care, împreună cu controlul automatizat al clădirii, cresc eficiența și reduc drastic amprenta de carbon. Prin urmare, ne bucurăm că am reușit, prin aceste investiții, să ne atingem obiectivul de a avea operațiuni mai ecologice și a furniza un confort sporit oaspeților noștri.”

Radisson Hotel Group și-a concentrat strategiile în dezvoltarea unor soluții sustenabile, printre care se numără și inițiativa Carbon Negative, Planet Positive, care consolidează oferta grupului cu privire la organizarea întâlnirilor cu 100% impact neutru al emisiilor de carbon. Initițiativa face parte din programul amplu al grupului, Responsible Business, care vizează reducerea cu 30% a amprentei de carbon a grupului și setarea unor obiective bazate pe concluziile comunității științifice. De la lansarea programului 100% Carbon Neutral Meetings, grupul a compensat clienților săi peste 30.300 de tone de CO2 fără niciun cost, ceea ce reprezintă echivalentul eliminării a peste 6.500 de mașini pe bază de carburant.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.radissonhotels.com/en-us/meeting-conference-hotels/offers/carbon-negative-meetings