Stiri

Hidroelectrica vrea să investească în energie eoliană în Marea Neagră

2
min
3/3/2021

„Vom investi în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar” – declară directorul general al companiei.

Hidroelectrica priveşte cu mare interes ce se întâmplă cu legislaţia offshore şi, odată cu aşezarea cadrului legislativ, intenţionează să investească în energie eoliană în Marea Neagră, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, într-o conferinţă de specialitate.
"Am preluat parcul eolian Crucea, care înseamnă o capacitate suplimentară de 108 MW într-o tehnologie nouă pentru Hidroelectrica. Practic, asigurăm o tranziţie de la surse de producere de energie exclusiv bazate pe surse hidro către alte surse regenerabile şi vom rămâne o companie verde. Nu intenţionăm să ne oprim aici. Intenţionăm să mergem cu procesul de dezvoltare în paralel cu proiecte noi, cu proiecte pe alte tehnologii, cum ar fi tehnologia solară. Şi privim cu mare interes ceea ce întâmplă cu legislaţia offshore, pentru că şi aceasta este o zonă de mare interes pentru Hidroelectrica şi, odată ce se va finaliza aşezarea cadrului legislativ, cu siguranţă vom fi parte din ceea ce va însemna procesul investiţional în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar. Hidroelectrica este pregătită să investească în această zonă", a spus Badea, la conferinţa organizată de DC News.

Credit foto: Nicholas Doherty/Unsplash