Stiri

Guvernul Australiei a cumpărat un teren mai mare decât suprafața Londrei pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție

3
min
1/7/2020

O proprietate de 592 km pătrați din Țara de Sud este cea mai mare achiziție de terenuri private pentru parcurile naționale făcute vreodată de guvern.

O parte a Australiei mai mare decât suprafața Londrei va fi transformată în parc național pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție. Ministrul Mediului, Matt Kean, a declarat că Stația Narriearra, o proprietate de 592 de kilometri pătrați din nord-vestul Țării de Sud, este cea mai mare achiziție de terenuri private pentru parcurile naționale făcute vreodată de guvern. El cuprinde câmpii inundate și peisaje care în prezent nu se mai găsesc nicăieri în partea de NV. Ministrul Mediului din Australia nu a divulgat prețul de achiziție al proprietății. “Narriearra este un refugiu important pentru animale sălbatice amenințate, peste 25 de specii, inclusiv pentru 90% din habitatul critic al NVW (nord-vestul Țării de Sus) și zonele de reproducție ale speciilor pe cale de dispariție națională pentru Grasswren Grey”, aspus Matt Kean.

Pe teritoriul viitorului parc, care nu are încă un nume, s-au descoperit obiecte indigene, instrumente și aranjamente din piatră.

Acest proiect este un exemplu al acțiunii ambițioase necesare pentru încetinirea și inversarea crizei de extincție a biodiversității din Australia, dar specialiștii în protecția mediului spun că este nevoie de mult mai mult de atât. Mai multe organizații au luat inițiativă în protejarea și ajutorul realizării acestui proiect, guvernul speră să reușească să găsească să angajeze lucrători din comunitatea indigenă care să se ocupe de conservarea siturilor și de mentenața terenurilor.