Stiri

Deşertificarea reprezintă un risc pentru România, avertizează Tanczos Barna: "Este nevoie de intervenţie serioasă"

5
min
18/8/2022

Ministrul Mediului a transmis un mesaj prin care avertizează că deşertificarea reprezintă un risc pentru România, mai ales în zona de sud.

Strategia Naţională pentru Prevenirea şi Combaterea Deşertificării şi Degradării Terenurilor va fi gata până în septembrie, iar, între timp, specialiştii au stabilit 55 de măsuri pentru domeniul agriculturii, domeniul forestier şi al apelor.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

"Deşertificarea reprezintă un risc pentru România. Mai ales în sudul ţării, unde au dispărut pădurile acum multe decenii, vedem cum terenurile se degradează şi nu mai pot fi integrate în circuitul agricol.

Este nevoie de intervenţie serioasă, investiţii, programe naţionale şi o strategie clară pe baza căruia să armonizăm politicile publice din acest domeniu", a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

"Astăzi, la sediul Ministerului Mediului, au fost prezentate studiile care stau la baza strategiei, dar şi un set de 55 de măsuri propuse în domeniul agriculturii, domeniul forestier şi al apelor.

Avem nevoie de un program naţional pentru păduri. În PNRR avem fonduri de 730 milioane de euro din care vom crea 56 ha de noi păduri şi vom reface habitate forestiere degradate. Trebuie să găsim soluţii pentru a finanţa şi a încuraja crearea perdelelor forestiere de protecţie a terenurilor agricole", a mai transmis ministrul Mediului.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna