Stiri

Crocodilii prosperă într-unul dintre cele mai poluate râuri din America Centrală

3
min
13/12/2022

În fiecare zi, gunoiul și apele uzate din gospodăriile și fabricile din San Jose ajung în râul Tarcoles, care varsă cauciucuri și plastic în mangrovele din jur.

Crocodilii din râul Tarcoles prosperă într-unul dintre cele mai poluate râuri din America Centrală, care a devenit canalizare pentru capitala Costa Ricăi.

Crocodilii se înțeleg excelent cu gunoaiele și nitrații

În fiecare zi, gunoiul și apele uzate din gospodăriile și fabricile din San Jose ajung în râul Tarcoles, care varsă cauciucuri și plastic în mangrovele din jur.

Dar chiar și așa, aproximativ 2.000 de crocodili americani s-au adaptat vieții în râul toxic care mărturisește lupta de decenii a țării cu gestionarea deșeurilor.

„Este o zonă super-contaminată, dar acest lucru nu a afectat crocodilii din râul Tarcoles”, a spus Ivan Sandoval, biolog la Universitatea Națională din Costa Rica.

„Râul Tarcoles este cel mai poluat râu din Costa Rica și unul dintre cele mai contaminate din America Centrală. Pot fi găsite metale grele, nitriți, nitrați și o cantitate mare de deșeuri umane”, a adăugat expertul în crocodili.

Într-adevăr, reptilele, care stau la soare și se hrănesc ocazional cu peștii care urcă pe canal dinspre mare, par netulburate de cele aproximativ 150 de tipuri de bacterii despre care Sandoval spune că au fost detectate în râu, scrie Science Alert.

Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), doar aproximativ 5.000 dintre speciile de crocodili, găsite în 18 țări, au rămas în lume după decenii de vânătoare și de pierdere a habitatului.

Sursa foto: PxHere