Life Style

Consolid8 - Primul festival dedicat tehnologiei verzi si solutiilor sustenabile, de impact, va avea loc la Brașov în perioada 7-9 octombrie

9
min
19/8/2022

Prima ediție a festivalului Consolid8 va reuni la Brașov experți și futurologi, start-up-uri și investitori de impact, reprezentanți relevanți ai ecosistemului antreprenorial.

Consolid8 Festival, un eveniment unic, dedicat companiilor și organizațiilor din mediul antreprenorial, interesate de tehnologii sustenabile și soluții inovative, se va organiza anul acesta, în premieră, la Brașov, în perioada 7-9 octombrie. Evenimentul va avea loc într-o clădire emblematică din punct de vedere arhitectural, de pe strada Mureșenilor, numărul 27, Brașov. 

Prima ediție a festivalului Consolid8 Festival va reuni la Brașov experți și futurologi, start-up-uri și investitori de impact, reprezentanți relevanți ai ecosistemului antreprenorial, cu scopul de a dezbate, de a împărtăși și de a dezvălui soluții tech locale și internaționale pentru comunitatea green din toată lumea.

Festivalul va aborda teme importante pentru peisajul antreprenorial interesat de soluții sustenabile și de mobilitate.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei 

„Într-un oraș atât de frumos precum Brașovul, cu o istorie impresionantă și cu o atractivitate turistică ridicată, cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne pregătim pentru un viitor creativ, inovativ și mai ales sustenabil. De aceea, ideea organizării unui festival care să creeze un spațiu inspirator pentru idei, inovații, comunități și organizații interesate vine ca o mănușă pentru cei care cred în viitorul sustenabil, digital și creativ al Brașovului - capitala verde a României. Vor fi povești de succes și experiențe memorabile de la speakeri renumiți, veți întâlni oameni inovativi și mai ales vom căuta împreună soluții verzi și sustenabile pentru un viitor de succes.” – Călin Ile, co-fondator consolid8 Festival. 

Printre invitații de seamă prezenți la festival se numără și Thomas Kösters, Managing Director al DEEP Ecosystem, Robert Bogdanffy, Director Public Affairs la ANIS România, precum și reprezentanți din partea mai multor companii tech din Romania. Lista completă de speakeri va fi anunțată în perioada următoare. 

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

’’Ne dorim ca participanții să devină parte dintr-o comunitate orientată către soluții verzi, de impact și să devină cât mai implicați și mai pasionați de un viitor sustenabil.” – Dragoș Jaliu, co-fondator consolid8 Festival.

Ce veți putea experimenta în cadrul consolid8 Festival

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile și va include 3 scene diferite, cu activări și inițiative complementare – consolid8 Talks, consolid Hackathon și consolid Experience.

Consolid8 Talks vor fi deschise de Sebastian-Ioan Burduja, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării din România.

consolid8 Talks  va răspunde nevoii comunității de a fi la curent cu soluții  de impact pentru mediu, este structurat în sesiuni plenare și paneluri si va include tematici green tech, impact investing și dezbateri despre noile tehnologii asupra generațiilor viitoare.

Organizate în prima zi de festival , la consolid8 Talks sunt așteptate în jur de 150-200 de persoane, stakeholderi relevanți din mediul de afaceri din Brașov și la nivel național.

Înscrierile pentru participarea la consolid8 Talks sunt gratuite și vor fi disponibile în curând.

consolid8 Hackathon, este un program de accelerare sub forma unei competiții cu premii, dedicată studenților și start-upurilor locale și internaționale, interesate de turismul eco și soluții de green tech. 

Hackathon-ul va avea loc în data de 9 octombrie, în cea de-a doua zi a festivalului și presupune  acces la mentori și specialiști, care vor avea misiunea de a ghida viitoarea generație în ceea ce privește dezvoltarea de tehnologii și sinergii green.

Înscrierile la consolid Hackathon sunt gratuite, iar startul acestora va fi anunțat în curând. 

Consolid8 Experience este un spațiu special, cu o arhitectură unică, special amenjat pentru public. Participanții vor putea experimenta tehnologiile viitorului, precum VR, AR și diverse mapări și instalații cu componentă tech. 

Printre cele mai importante experiențe senzoriale la care va avea acces publicul  este harpa vizuală și două laboratoare, din domenii precum circuitul electric și medicina.

Harpa vizuală, adusă de Centrul de Știință din Brașov, este realizată prin tehnologia cu ajutorul laser-ului. Prin simpla  mișcare a mâinilor în aer, utilizatorii își vor putea interpreta melodiile preferate.