Stiri

Consiliul Judeţean Iași a prezentat în 2022 Strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2027. Protejarea mediului, prioritară

6
min
16/12/2022

În portofoliul strategiei de dezvoltare sunt incluse 1.509 proiecte care vor fi implementate de Consiliul Judeţean, dar şi de primăriile din judeţ.

Conducerea Consiliul Judeţean a informat că a prezentat, miercuri, forma finală a Strategiei de dezvoltare a judeţului Iaşi pentru perioada 2021-2027.
Potrivit unui comunicat de presă, documentul trasează obiectivele de dezvoltare a comunităţii locale, pornind de la nevoile, vulnerabilităţile şi resursele existente la nivel judeţean.

Optimizarea utilizării resurselor

"Orizontul de timp se suprapune cu exerciţiul de programare al Comisiei Europene pentru alocarea fondurilor nerambursabile. Strategia de dezvoltare a judeţului Iaşi pentru 2021-2027 stabileşte cinci priorităţi: Dezvoltarea unei economii competitive, Dezvoltarea capitalului uman, Protejarea mediului şi optimizarea utilizării resurselor, Dezvoltarea unei infrastructuri moderne, inteligente şi reziliente durabile, Dezvoltarea capacităţii administrative", se menţionează în comunicatul de presă.

Conform documentului, viziunea de dezvoltare a judeţului Iaşi a fost construită în baza analizei socio-economice a situaţiei actuale, cât şi ţinând cont de planurile şi strategiile deja elaborate pentru teritoriul judeţului.

"Realizarea obiectivelor stabilite în strategie va asigura judeţului Iaşi o economie competitivă, capabilă să pună în valoare avantajele strategice, o dezvoltare teritorială echilibrată urban-rural, un turism care valorifică sustenabil resursele existente, o mai bună calitate a vieţii , un nivel de cooperare comunitară crescut, un sistem educaţional performant şi o viaţă culturală activă şi atractivă", se precizează în comunicatul de presă.

1.509 proiecte

În portofoliul strategiei de dezvoltare sunt incluse 1.509 proiecte care vor fi implementate de Consiliul Judeţean, dar şi de primăriile din judeţ.

"Strategia de dezvoltare a judeţului Iaşi reprezintă un suport pentru orice actor instituţional public sau privat care vrea să se dezvolte, pentru că îşi poate lua ca reper direcţiile stabilite prin acest document programatic.

Îmi doresc ca la finalul perioadei de programare să avem implementate cât mai multe dintre obiectivele pe care ni le-am propus pentru fiecare comunitate din judeţ, cu cât mai multe fonduri europene investite în interesul public, fie că vorbim de infrastructură, educaţie, sănătate, turism sau cultură", a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe, prin intermediul documentului de presă.

Strategia de dezvoltare a judeţului Iaşi pentru 2021-2027 va fi supusă spre aprobare plenului Consiliului Judeţean în şedinţa ordinară din această lună.

Sursa foto: Wikimedia Commons