CSR

Cinci râuri din România beneficiază, de anul acesta, de capcane plutitoare care colectează deșeurile

2
min
19/12/2022

Inițiativa aparține brandului Dorna – prima apă minerală naturală din România îmbuteliată în 100% PET reciclat.

Cinci dintre cele mai importante râuri din România beneficiază, de anul acesta, de sisteme de curățare care captează deșeurile care plutesc pe apă. Inițiativa aparține brandului Dorna – prima apă minerală naturală din România îmbuteliată în 100% PET reciclat.

Cu misiunea de a avea grijă de natură, Dorna a derulat în 2022 o campanie națională de curațare a râurilor. Inițiată în parteneriat cu Administrația Națională Apele Române și dezvoltată cu suportul organizației non-guvernamentale CSR Nest, campania “Apa care are grijă de ape” s-a desfășurat etapizat și a vizat, în faza pilot a proiectului, râurile Ialomița și Dâmbovița, pe care au fost instalate, în primăvara acestui an, două dispozitive inovatoare de colectare.

Cunoscute sub denumirea de Litter Trap, aceste dispozitive sunt, de fapt, niște sisteme plutitoare, capabile să capteze gunoiul de la suprafața apei până la adâncimea de un metru sub apă. Prietenoase cu mediul înconjurător, dispozitivele de tip Litter Trap sunt la rândul lor construite din plastic colectat de pe ape și reciclat ulterior.

Sursa foto: Wikimedia Commons