CSR

Ce poate ieși din reciclarea artistică a dozelor din aluminiu

4
min
15/6/2020

Cel mai reciclat ambalaj este doza folosită în industria bauturilor, fiind totodată și cel mai scump produs reciclat

Considerat în antichitate mai prețios decât aurul, aluminiul din care sunt fabricate dozele în zilele noastre a devenit un material valoros, care este folosit pe scară largă în multe industrii, dar cu precădere în cea a băuturilor, fiind totodată şi cel mai reciclat ambalaj. Unul dintre cele mai interesante proiecte care îmbină reciclarea și arta este Can Art&Design Festival, un proiect inedit, plin de emoție și culoare, care a luat naștere în 2014.

Necesitatea de a contribui la protejarea mediului și pasiunea pentru arta refolosirii dozelor din aluminiu şi altor materiale reciclabile a dus la un rezultat spectaculos, proiectul devenind o formă de educaţie ecologică în ceea ce priveşte revalorificarea dozelor din aluminiu într-o manieră creativă. De cele mai multe ori, lucrurile uimitoare se nasc din perseverenţă şi inspiraţie, răspunzând la provocări. Monumente sau construcţii faimoase din întreaga lume, bijuterii, obiecte de iluminat, tablouri, obiecte de design interior au fost realizate de către participanţiil a concurs, utilizând ca materie primă dozele din aluminiu.

Ediţia organizată de Asociația Alucro în perioada februarie - mai 2020 s-a adresat cu precădere studenţilor la facultăţi de design şi tinerilor creativi, pasionaţi de artă sau care vor să îşi dezvolte abilităţile de creaţie. Tema concursului a fost realizarea unui tablou în care principalul material folosit să fie doza din aluminiu, în toate formele şi culorile ei. Participanţii au avut libertatea de a alege una dintre tehnicile de lucru deja cunoscute - mozaic, metaloplastie - sau pot dezvolta propria metodă prin care dozele din aluminiu ne vor ajuta să vedem interpretări ale unor portrete celebre, peisaje, monumente sau orice obiect care oferă inspiraţie. Tot la liber au fost și dimensiunile. Cele mai bune lucrări au primit premii între 1.000 și 500 de euro fiecare. Lucrările câştigătoare vor fi folosite de Asociaţia Alucro pentru organizarea unei expoziţii itinerante care să contribuie la conştientizarea publicului larg cu privire la importanţa dozelor din aluminiu şi valorificării acestora după consum.