Stiri

Buzăul ar putea deveni centru național de economie circulară

3
min
19/10/2022

Buzăul este primul oraș din România cu o strategie de circularitate, realizată cu doi ani înainte de Strategia Națională pentru Economie Circulară.

Buzăul ar putea să devină centru național de economie circulară, printr-un program de dezvoltare sustenabilă pentru următorii patru ani.

Buzăul este primul oraș din România cu o strategie de circularitate, realizată cu doi ani înainte de Strategia Națională pentru Economie Circulară. Există mai multe proiecte cu impact în performanțele de sustenabilitate ale orașului, cum ar fi Școala Verde, un proiect de referință pentru Primărie.

Școala colectează deșeuri pe 8 fracții, apa pluvială pentru rețeaua publică și produce energie solară mai mult decât consumă.

”În noul program de dezvoltare, avem câteva planuri foarte ambițioase: să realizăm o utilizare circulară a apei în Municipiul Buzău, prin preluare, tratare, stocare și reutilizare, cât și să îmbunătățim calitatea aerului, prin asigurarea a 100m2 de spații verzi pe cap de locuitor până în 2030.

Iată că în Buzău economia circulară a trecut într-o fază practică, pentru că am înțeles încă de la început beneficiile majore cu care vine la pachet: este un model de dezvoltare sănătoasă a orașelor, care pus în aplicare duce la îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, spune primarul Constantin Toma.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Sandra Matei at Romanian Wikipedia