Stiri

Bistriţenii colectează separat de două ori mai mult decât în 2021

2
min
24/2/2023

Îmbunătățirea calității colectării separate este vizibilă în creșterea procentului de deșeuri valorificate.

Procentul deșeurilor valorificate de bistrițeni s-a dublat, de anul trecut. Dacă în decembrie 2021 deșeurile colectate separat și valorificate ajungea la 12,26%, în 2022 cantitatea s-a dublat, conform Bistrițeanul.

„Ne exprimăm recunoștința și le mulțumim cetățenilor care înțeleg importanța reciclării deșeurilor și care colectează separat corect deșeurile. În ziua în care este programată pentru colectare pubela galbenă în Bistrița, am văzut foarte multe exemple de cetățeni responsabili. Cetățeni care respectă programul de colectare și colectează separat deșeurile. Mai mult decât atât, oamenii au ținut cont și de recomandările ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud de a pune surplusul de deșeuri în saci transparenți, lângă pubela galbenă pentru a fi ridicați de operatorul de salubritate Supercom”, a spus Cristian Marius Niculae, primarul din Bistrița-Năsăud.

Acesta a mai precizat că îmbunătățirea calității colectării separate este vizibilă în creșterea procentului de deșeuri valorificabile colectate.

„În luna decembrie 2022, procentul de deșeuri valorificate a ajuns la 30,41%, comparativ cu luna decembrie 2021 când acest procent era de 12,26%. Acest fapt ne bucură foarte mult. Mai ales că valorificarea deșeurilor reciclabile generează venituri care se întorc în toate comunitățile din județul nostru”, a mai spus Niculae.

De asemenea, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud colectează în fiecare miercuri, în municipiul Bistrița și în localitățile componente pubela galbenă pentru deșeurile reciclabile din plastic – metal.

Photo: Ziar de Bistrița