Stiri

Bine, Văcărești! – Maraton de cusut în sprijinul singurului parc natural urban din România

3
min
2/9/2020

Parcul Natural Văcărești a luat naștere în mod spontan pe locul unui proiect comunist eșuat, tocmai datorită lipsei intervenției umane.

Joi, 17 septembrie, timp de 12 ore, în transmisie live pe Facebook, echipa Bine Boutique, primul magazin caritabil al Crucii Roșii, va coase țestoase Titi din material de blugi recuperat, într-o inițiativă de strângere de fonduri dedicată Asociației Parcul Natural Văcărești. Evenimentul maraton, intitulat Bine, Văcărești! își propune promovarea valorilor ecologice și, în mod concret, să contribuie la refacerea foișoarelor, panourilor de informare și aleilor din parc, oferind astfel bucureștenilor un spațiu sigur de relaxare și reconectare cu natura. Evenimentul poate fi urmărit aici live, descoperind procesul de coasere a țestoaselor din blugi, iar organizatorii promit invitați speciali, precum și intervenții ale voluntarilor pe tot parcursul acestui maraton inedit.

Veți putea afla mai multe despre subiecte de interes precum sustenabilitatea, reciclarea, dar și despre grija pentru natură și diversitatea de specii ce își au habitatul în mijlocul Capitalei. Începând din ziua evenimentului și până la finalul lunii septembrie, donațiile vor fi deschise pe shop.bineboutique.ro/donatii, iar toate fondurile colectate vor fi direcționate către Asociația Parcul Natural Văcărești pentru reamenajarea foișoarelor, aleilor și panourilor de vizitare care, în lipsa pazei, se degradează și au nevoie constantă de reconstrucții și reparații.

Parcul Natural Văcărești a luat naștere în mod spontan pe locul unui proiect comunist eșuat, tocmai datorită lipsei intervenției umane. În ultimii 30 de ani, s-au dezvoltat aici habitate complexe și o biodiversitate de-a dreptul neașteptată pentru fauna Bucureștiului. Astăzi, parcul numără peste 300 de specii de floră, mai bine de 170 de specii de păsări și o mare diversitate de reptile, amfibieni, insecte și mamifere, printre care vulpea, vidra și nevăstuica.