Stiri

Australia doreşte să organizeze un summit COP privind schimbările climatice

4
min
30/5/2022

Penny Wong a marcat o schimbare în politica ţării sale privind schimbările climatice, admiţând că Australia şi-a "neglijat responsabilitatea" în trecut.

Australia va prezenta în curând obiective mai ambiţioase în materie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi va fi candidată pentru a organiza alături de Insulele Pacificului un summit COP al ONU privind schimbările climatice, a anunţat joi ministrul australian de Externe, Penny Wong, relatează AFP.

În prima ei vizită în străinătate, singură de la alegerea unui nou guvern de centru-stânga, Penny Wong a marcat o schimbare în politica ţării sale privind schimbările climatice, admiţând că Australia şi-a "neglijat responsabilitatea" în trecut.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Şefa diplomaţiei australiene a dat asigurări în Suva, capitala Fiji, că guvernul de la Canberra nu va mai arăta "lipsă de respect" faţă de statele din Pacific şi nu va mai "ignora" apelurile lor la acţiune privind schimbările climatice.

"Am fost aleşi cu un program de reducere a emisiilor (de gaze cu efect de seră) cu 43% până în 2030 şi de a atinge neutralitatea (carbonului) până în 2050", a adăugat ea.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

"Şi acestea nu sunt doar cuvinte, le vom transforma în lege şi foarte curând vom depune o nouă contribuţie la nivel naţional la UNFCCC" (Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice), a mai spus ea.

Sursa foto: Wikimedia Commons