Life Style

Apple a angajat un veteran de la Ford pentru a accelera dezvoltarea unei mașini electrice

3
min
5/5/2022

Gigantul american Apple a angajat un director de la constructorul auto Ford pentru a accelera dezvoltarea unui automobil electric.

Directorul de la Ford are experiență în domeniul ingineriei și siguranței automobilelor.

Apple continuă eforturile de a construi o mașină electrică cu conducere autonomă, în ciuda mai multor schimbări de personal și a unor schimbări de strategie de-a lungul anilor.

Acum, un nou raport al Bloomberg indică faptul că Apple a angajat-o pe Desi Ujkashevic, un veteran al Ford cu 31 de ani de experiență, pentru a ajuta compania să își intensifice eforturile în cadrul proiectului Apple Car.

Citește si: UE vrea să interzică mii de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea omului

Angajarea lui Desi Ujkashevic de către Apple vine după ce Ford l-a luat pe Doug Field de la Apple anul trecut.

Tesla l-a angajat inițial pe Field de la Apple în 2013 pentru a ajuta la conducerea rampei de producție pentru Model 3.

Field a aterizat din nou la Apple în 2018 pentru a ajuta la conducerea proiectului Apple Car, înainte de a pleca la Ford în septembrie 2021.

Citește și: ANALIZA Raportul Grupului pentru Schimbări Climatice (IPCC) - Azi decidem scenariul climatic pentru următorul secol

Desi Ujkashevic a lucrat la Ford din 1991, ultima sa funcție fiind cea de director global al ingineriei de siguranță auto.

Bloomberg subliniază că Desi Ujkashevic este deosebit de pricepută la navigarea în probleme de reglementare, un aspect cu care Apple va trebui să se confrunte cu siguranță în eforturile sale de a livra un vehicul electric cu conducere autonomă.

Sursa foto: Flickr