Stiri

Amenzi de 120.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu Iași. Depozitările necontrolate de deșeuri sunt în continuare o problemă

3
min
5/8/2022

Multe nereguli au fost găsite și la primăriile din Iași, unde erau mormane de gunoaie.

Garda de Mediu Iași a aplicat amenzi în valoare de 120.000 de lei, în ultima lună. Cele mai mari probleme sunt la depozitările de deșeuri, situații reclamate și de ieșenii care locuiesc în zona metropolitană.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Neconformitățile constatate în urma verificărilor efectuate de către comisarii de mediu sunt neîndeplinirea obligațiilor din actele de reglementare, depozitarea necorespunzătoare de deșeuri, abandonarea de deșeuri, depozitarea pe platformă pentru depozitarea de deșeuri vegetale și gunoi de grajd a unor deșeuri interzise la depozitare.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor privind protecția aerului înconjurător, funcționarea fără autorizație de mediu, nerespectarea obligației legale de colectare separată a deșeurilor, dar și neîntocmirea evidenței privind gestiunea deșeurilor sau nepunerea la dispoziție a informațiilor solicitate.

Multe nereguli au fost găsite și la primăriile din Iași, unde erau mormane de gunoaie.

Sursa foto: PxHere