Solutii

Ambasada Franţei în România îşi evaluează amprenta de carbon pentru prima dată

4
min
6/7/2023

„Încurajăm alte instituții publice să-și calculeze amprenta de carbon și să fie un exemplu”, a transmis un start-up românesc care a contribuit la analiză.

Ambasada Franţei în România a evaluat amprenta sa de carbon pentru prima dată, pentru a afla care este impactul activităţilor sale asupra mediului.

Analiza ia în considerare consumul de energie (combustibil, gaz, electricitate), dar şi deplasările profesionale, întreţinerea clădirilor şi echipamentelor sau deplasările angajaţilor către locul de muncă.

„Prin calcularea amprentei proprii de carbon, Ambasada își propune să reducă în continuare emisiile asociate cu categoriile predominante din amprentă, să protejeze mediul și să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice”, a comunicat instituţia pe website-ul său.

Ambasada Franţei este implicată încă din 2015 în proiectul „Ambasada Verde”, un demers global de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, management al deşeurilor şi gestionare a consumului de energie şi apă al reprezentanţelor diplomatice franceze în străinătate.

Analiza completă a amprentei de carbon a Ambasadei Franţei în România a fost realizată cu ajutorul start-up-ului românesc ECONOS şi compania franceză Impakt, care a dezvoltat un software de analiză a emisiilor de carbon după metodologia Bilan Carbone, elaborată de Agenția Franceză pentru Mediu și Managementul Energiei (Ademe).

„Într-o perioadă în care schimbările climatice sunt o problemă presantă, este mai important ca niciodată ca organizațiile să își asume responsabilitatea pentru impactul lor asupra mediului. Colaborarea noastră va fi un pas semnificativ spre crearea unui viitor mai durabil și, cu această ocazie, încurajăm alte instituții publice să-și calculeze amprenta de carbon și să fie un exemplu”, a transmis ECONOS pe LinkedIn.

Foto: Google Maps