Stiri

Trecerea la norma de poluare Euro 7 va scumpi mașinile

7
min
27/7/2022

Criza cipurilor, creșterea prețurilor la materii prime și energie și electrificarea forțată au scumpit deja consistent mașinile. Iar fenomenul continuă.

Cum n-ar fi suficient, noul șef al Volkswagen afirmă că trecerea la norma de poluare Euro 7 va scumpi mașinile cu 3.000-5.000 €.

Scumpirile datorate tehnologiilor necesare pentru trecerea la norma de poluare Euro 7 vor avea, evident, cel mai mare impact asupra mașinilor ieftine, de clasă mică și compactă.

În momentul de față, de exemplu, cea mai ieftină versiune Dacia Logan disponibilă pe site-ul producătorului, Dacia Logan TCe 90 Expression, are un preț de pornire de 13.400 de euro, TVA inclusă.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Prin urmare, conform estimării noului șef Volkswagen, când va trece la noua normă de poluare Euro 7, prețul mașinii ar putea pleca de la 16.400 € - 18.400 €, TVA inclusă. Iar mașini mai ieftine decât Logan-ul pe piață nu prea sunt.

Thomas Schäfer, noul șed al mărcii Volkswagen care este, de asemenea, responsabil pentru mărcile Skoda și Seat în consiliul de administrație al Volkswagen Group, a declarat, într-un interviu acordat publicației germane Welt am Sonntag, că autovehiculele cu motoare termice se vor scumpi semnificativ, cu 3.000 € - 5.000 €, ca urmare a introducerii în Uniunea Europeană a normei de poluare Euro 7.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

„În cazul mașinilor mici, aceste costuri suplimentare vor putea fi cu greu acoperite. Prin urmare, mașinile entry-level cu motoare termice vor fi mult mai scumpe (...) Prețuri de bază de 10.000 € nu vor mai exista în viitor”, a spus Thomas Schäfer.

„Mobilitatea individuală este o nevoie de bază și trebuie să rămână accesibilă”, a subliniat șeful Volkswagen.

Sursa foto: PxHere