Stiri

Warhol, vizat din nou de protestele pentru climă. De data aceasta, e vorba de o mașină sport din Milano

5
min
22/11/2022

Maşina pictată de Warhol, BMW Art Car, arăta ca şi cum ar fi fost acoperită cu un strat de zăpadă după atacul de vineri.

Activişti pentru climă au acoperit vineri cu făină o maşină sport pictată de artistul american Andy Warhol, care este expusă în oraşul italian Milano.

Este pentru a treia oară în luna noiembrie când activiştii din grupul "Ultima Generazione" (Ultima generaţie) au vizat expoziţii de artă.

„Ultima Generazione”

Pe 4 noiembrie, militanţi ecologişti au aruncat cu supă peste o lucrare a lui Van Gogh expusă la Roma, iar pe 15 noiembrie un tablou al pictorului Gustav Klimt a fost stropit cu un lichid negru de activişti pentru climă. Ambele capodopere erau protejate printr-un geam şi nu au fost deteriorate.

Maşina pictată de Warhol, BMW Art Car, arăta ca şi cum ar fi fost acoperită cu un strat de zăpadă după atacul de vineri.

Maestrul pop art-ului, care a murit în 1987, a pictat maşina în 1979, în acelaşi an în care a participat la cursa de automobile de 24 de ore de la Le Mans, în Franţa, înainte de a fi scoasă din circulaţie şi expusă la un muzeu.

Acţiunile grupării "Ultima Generazione" au loc într-o perioadă în care în Egipt se desfăşoară Conferinţa anuală a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, COP27, ce urmează să se încheie sâmbătă.

„Supa Campbell” a lui Warhol a fost de asemenea vandalizată recent.

Sursa foto: Twitter/ Ultima Generazione