Stiri

Vrancea: Peste 1.800 de kilograme de DEEE colectate în timpul campaniei "Oraşe Curate - Focşani"

4
min
7/12/2022

Deşeurile colectate în această perioadă vor fi păstrate în depozitul societăţii până la organizarea unui transport către o societate de reciclare.

Peste 1.800 de kilograme de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) au fost colectate într-o săptămână, la Focşani, în cadrul campaniei "Oraşe Curate - Focşani", o cantitate aproximativ egală cu cea colectată în primele 11 luni ale anului în curs, potrivit directorului directorul societăţii Salubrizare şi Servicii Publice Focşani, Adrian Vulpoiu.

„Campania, un succes real”

"Campania, din punctul nostru de vedere a fost un real succes. Ne-am dorit să conştientizăm în primul rând importanţa reciclării. Dacă e să facem o analiză, pe parcursul anului 2022, cetăţenii au adus la noi cam 2.000 de kilograme de deşeuri.

Doar în perioada campaniei, de o săptămână, cantitatea colectată de noi sau adusă de către cetăţeni a fost aproape egală cu cea colectată de la începutul anului. Astfel, în primele 11 luni ale anului am strâns circa 2.000 de kilograme de DEEE, iar în săptămâna campaniei am colectat peste 1.800 de kilograme.

Noi ne-am atins obiectivul, dar cel mai important a fost să conştientizăm importanţa reciclării, faptul că aceste echipamente pot fi valorificate, pot fi duse într-un centru specializat, astfel încât să nu dăuneze mediului", a declarat Adrian Vulpoiu.

Potrivit directorului de la Salubrizare şi Servicii Publice Focşani, printre produsele aduse de focşăneni pentru reciclare s-au numărat mai ales televizoare, monitoare, tastaturi, fire, cabluri.

Deşeurile colectate în această perioadă vor fi păstrate în depozitul societăţii până la organizarea unui transport către o societate de reciclare.

În perioada 21 - 26 noiembrie a avut loc campania "Oraşe Curate - Focşani", în cadrul căreia compania de salubritate a municipiului a colectat la sediul său electrocasnice şi electronice mari, fără a percepe taxă pentru acestea, iar la minim 15 kilograme de DEEE predate, cetăţenii au primit în schimb două becuri LED.

Surssa foto: Flickr