Stiri

Vot în Parlament pentru stoparea arderilor ilegale de deșeuri

4
min
7/5/2022

Se creează primele pârghii legale pentru descurajarea fenomenului incendierii de deşeuri care duce la o poluare accentuată în mari orașe precum Bucureștiul.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul USR pentru stoparea arderilor ilegale de cabluri şi conductori, care prevede că firmele nu vor mai putea cumpăra de la persoanele fizice metale feroase, neferoase şi aliajele acestora, obţinute prin prelucrarea chimică sau termică a materialelor compozite, a cablurilor şi conductorilor, transmite news.ro.

Concret, firmele nu vor mai putea cumpăra de la persoanele fizice metale feroase, neferoase şi aliajele acestora, obţinute prin prelucrarea chimică sau termică a materialelor compozite, a cablurilor şi conductorilor de orice fel, anunţă USR într-un comunicat.

Citește și: ANALIZA Raportul Grupului pentru Schimbări Climatice (IPCC) - Azi decidem scenariul climatic pentru următorul secol

„Interzicerea achiziţionării metalelor feroase şi neferoase obţinute prin procese termice şi chimice de la persoane fizice va duce la diminuarea fenomenului de ardere a deşeurilor, blocând persoanelor fizice posibilitatea de a le vinde mai departe.

Se creează astfel pârghiile legale pentru diminuarea fenomenului incendierii de deşeuri, cu efect nociv substanţial asupra mediului şi sănătăţii publice.

Citește și: Garda de Mediu: 1.040 de transporturi, verificate în acest an. Deşeuri oprite la intrarea în ţară, sesizări penale şi amenzi

Din 2019 până în prezent, au fost arse peste 870 de tone deşeuri în oraşe şi localităţi ilfovene, o mare parte dintre acestea reprezentând materiale compozite folosite pentru obţinerea metalelor”, declară senatorul USR Dragoş Popescu, iniţiatorul proiectului de lege.

Sursa foto: Garda Națională de Mediu