Life Style

Volvo FH Electric, primul autotractor electric livrat în România

5
min
6/2/2023

Alături de autotractorul Volvo FH Electric va fi cuplată o semiremorcă complet electrică cu temperatură controlată (TKo), de ultimă generație.

La doar câteva luni de când Volvo Trucks a început producția în serie a gamei de camioane grele electrice, Volvo Trucks România livrează deja primul autotractor, un Volvo FH Electric 4x2T către compania de transport Blue River.

Ansamblul de transport Volvo FH Electric împreună cu o semiremorcă 100% electrică va fi folosit pentru livrări urbane și regionale, de la depozitele Lidl România, unul dintre principalii retaileri din țară, pentru care operează Blue River, la magazinele Lidl din zona de est a țării.

Camionul va fi operat de mai mulți șoferi, 7 zile pe săptămână

Modelul de operare pentru autotractorul Volvo FH Electric combină sustenabilitatea cu eficiența ridicată. Cheia este generarea unui kilometraj anual sporit, peste 100.000 km; camionul va fi operat de mai mulți șoferi, 7 zile pe săptămână, și va profita de traficul redus devreme dimineața și noaptea târziu pentru a crește numărul zilnic de livrări către magazine.

Poți citi și: Multe firme din București aruncă gunoiul pe stradă, a constatat Poliția Locală

În privința autonomiei, camionul electric Volvo FH poate acoperi livrări pe o rază de 150/200 km putând circula atât în București, dar și în orașele din jur, precum Constanța, Călărași, Slobozia, Giurgiu, Urziceni și Fetești.

Alături de autotractorul Volvo FH Electric va fi cuplată o semiremorcă complet electrică cu temperatură controlată (TKo), de ultimă generație. Acest lucru va crea un ansamblu de transport complet „zero emisii”, prima combinație de acest fel din România.

Agregatul frigorific al acestei semiremorci este alimentat de un motor electric, care primește energie dintr-un sistem integrat de baterii. De asemenea, semiremorca este echipată cu o axă specială cu recuperarea energiei la frânare.

Sursa foto: Volvo Trucks