CSR

Virtualized 2022- de la o idee de criză,  la un proiect internațional de succes

9
min
12/12/2022

2381 de profesioniști din 33 de țări au participat la expo- conferințele online Virtualized 2022 

Pe 23 și 24 noiembrie au avut loc ultimele două evenimente din seria Virtualized a acestui an: eHealth Summit - Enhancing Life, Excelling in Digital Care și Sustainability Summit - High-Tech Sustainability in our DNA.

În primăvară, pe 6, respectiv 7 aprilie, au avut loc summite-urile: Blockchaining the world – Tackling Crypto, NFT and new business opportunities și Digital Transformation ‘22- Learning to lead change.

Participarea publicului a fost gratuită și s-a putut realiza cu înscrierea informațiilor de business pe www.virtualized.ro.

Chiar dacă s-a născut într-o perioadă de criză, în anul 2020, la începutul pandemiei, cu scopul de a facilita procesul de învățare continuă din mediul de afaceri, chiar și în momentele în care evenimentele fizice nu se puteau desfășura, fiind de altfel primul concept de expo -conferințe B2B online din România, Virtualized s-a transformat în numai doi ani într-un proiect internațional de succes. Edițiile de anul viitor își propun să extindă audiența internațională, să construiască legături, relații și să aducă plus-valoare mediului de afaceri de pretutindeni, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner Universum Expo.  

Având o structură complexă, formată din conferințe online orientate spre teme de actualitate, susținute de experți internaționali și locali, o zonă expozițională 3D, unde companii din diverse domenii își prezintă produsele și serviciile, panel-uri unde profesioniști internaționali și locali de top dezbat Live subiecte de actualitate din domeniile în care activează și pauze de networking, în timpul cărora participanții interacționează în timp real între ei,  Virtualized a devenit într-un timp foarte scurt un eveniment fără frontiere care nu numai că oferă în timp real informație de calitate despre subiecte și provocări cu care se confruntă mediul internațional de business, dar aduce împreună profesioniști din întreaga lume, pentru schimburi calitative de idei, opinii și informație.

Expo-conferințele din acest an au adus împreună peste 2383 de specialiștii și profesioniștii din domeniile IT, sănătate, pharma, sustenabilitate, green energy, smart city, marketing, achiziții, retail, auto, telecom, banking & financial, producție, din toate colțurile lumii, din 33 de țări precum Marea Britanie, Germania, Belgia, Spania, Irlanda, Norvegia, Elveția, Danemarca, Olanda, Austria, Polonia, Cehia, Grecia, Portugalia, SUA, Turcia, India, Republica Moldova, Bulgaria sau România

Agenda celor patru expo-conferințe a adunat 43 de speakeri din 13 țări: Suedia, Italia, Polonia, Elveția, Marea Britanie, India, Arabia Saudită, Olanda, Belgia, SUA, Emiratele Arabe Unite și România.

eHealth Summit a cuprins subiecte de interes global legate de digitalizarea medicinei: care este rolul pacienților și cum pot fi aceștia implicați cu succes pentru a dezvolta soluții eficiente de eHealth, cum stimulează inovația în domeniul sănătății noile aplicații și dispozitive, care este rolul tehnologiei în sănătatea publică sau securitatea în domeniul eHealth.

Printre speakeri s-au numărat

·       Dr Christine Jacob, Lector și Cercetător în domeniul sănătății la Universitatea de Științe Aplicate și Arte Northwestern Switzerland FHNW,

·       Steve Bourke, Fondator și CEO la PersonalPulse GmbH,

·       Jens Koegler, Healthcare Industry Director EMEA, VMware,

·       Dr. Ligia Kornowska, Director general al Federației Spitalelor din Polonia,

·       Aurel Meiroșu, Business Development Manager certSIGN România.  

Summit-ul de sustenabilitate a dezbătut modalitățile de a transforma afacerile într-unele sustenabile și a rămâne profitabile totodată, prezentând o perspectivă a orașului viitorului, un oraș verde, sustenabil, realizat cu ajutorul tehnologiei. Printre speakerii acestei expo-conferințe s-au numărat specialiști precum:

·       Jacek Hutyra, Climate Officer, Orange Polonia,

·       Joaquim Alvarez, Head of digital cognitive construction, NEOM,

·       Erik Solheim, fost- ministrul norvegian al Mediului și Dezvoltării Internaționale,

·       Augustin Jianu, certME Product Owner certSIGN România.

Cele două summituri din primăvară au oferit o privire de ansamblu asupra domeniilor blockchain,  NFT și  transformare digitală, asupra modului în care acestea vor avea un impact foarte mare asupra investițiilor financiare din viitor, cât și a mediului de afaceri în general.

Printre speakerii celor două summituri s-au numărat:

·       Frederik Gregaard, CEO, Cardano Foundation,

·       Miko Matsumura, General Partner, Gumi Cryptos Capital,

·       Asma Shabab, Snr. Manager, Innovation Strategy, Accenture,

·       Augustin Jianu, certME Product Owner, certSIGN.

Feedback-ul speakerilor, cât și al audienței a fost unul extrem de pozitiv, aplaudând inițiativa și găsind foarte utilă abordarea globală a evenimentului.

Mi-a plăcut foarte mult conferința atât în calitate de speaker cât și de participant (am fost prezent  pentru a asculta alte două sesiuni) - Bravo!”
Jacek Hutyra, Climate Officer, Orange Polonia
Multe mulțumiri pentru că mi-ați oferit această oportunitate!
Pernilla Bergmark, Cercetător principal, Ericsson
"Mulțumesc pentru colaborarea foarte bună. Sunt foarte bucuros că am avut această ocazie și sper să colaborăm și în viitor"
Erik Solheim, Formator și fost- ministrul norvegian al Mediului și Dezvoltării Internaționale

Partenerul principal al evenimentelor Virtualized, organizate de către Universum Expo, este certSIGN, cel mai important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS care a prezentat în cadrul expo-conferințelor soluțiile sale digitale certME și semnătura electronică, soluții proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru facilitarea relațiilor cu instituțiile publice, având o contribuție esențială la transformarea digitală a acestora.

“A fost o experiență incredibilă să vorbesc unei audiențe internaționale și să simt că am putut face o conexiune cu fiecare dintre ei.

Într-o lume care tot mai mică și mai interconectată, cred că acest tip de evenimente fără granițe sunt esențiale pentru a împărtăși idei și pentru a construi o comunitate globală.

Mă bucură faptul că opiniile pe care le-am primit despre eveniment au fost pozitive și încurajatoare și aștept cu nerăbdare să ne întâlnim din nou.”, declară Augustin Jianu, certME Product Owner, certSIGN.