Stiri

VIDEO Vânătoare cu gonaci într-o pădure înconjurată de gard electric lângă București. Multiple ilegalități, probabile

6
min
18/11/2022

Agent Green expune vânătoarea la țarc practicată în pădurea de agrement Brănești de lângă Capitală.

Investigatorii organizației l-au surprins la partidă pe Cezar Răduță (fost director al Direcției Silvice Ilfov și directorul general adjunct al Romsilva) purtând armă de vânătoare deși acesta a fost trimis în judecată de DNA și Poliția i-a retras în consecință dreptul de deținere și utilizare.

Poliția, mai mult de decor

”Legislația spune că fiecare cetățean trebuie să se bucure de 300 mp de pădure de agrement. În București, în loc ca autoritățile să facă ceva să se ofere cetățenilor aceste păduri, le împrejumuiesc cu garduri scumpe pentru a ucide de plăcere animale sălbatice fără scăpare”, atrage atenția Dan-Cătălin Turiga, inginer silvic și investigator Agent Green.

Investigatorii Agent Green au observat îndeaproape prima partidă de vânătoare organizată luna aceasta imediat după instalarea noului gard Romsilva în zona Pasărea din pădurea Brănești. Prima observație a fost prezența armată a lui Cezar, trimis în judecată de DNA în noiembrie 2021 pentru luare de mită și abuz în serviciu. Investigatorii au observat de asemenea prezența în incinta pădurii împrejmuite a gonacilor plătiți la negru de către organizator.

Echipajul Agent Green a solicitat prezența poliției care nu a putut face față situației, atât domnul Cezar Răduță cât și gonacii fugind pe diferite căi, cei mai mulți chiar pe lângă polițistul de la arme și echipajul sosit ulterior drept întărire.

”Stângăciile polițiștilor implicați nu fac cinste Poliției Române și cam dau aripi celor certați cu legea. Din fericire, cei mai mulți participanții la vânătoare au fost filmați. Sperăm că există superiori la IGPR interesați să repare rușinea de la Brănești, la fel cum sperăm că Ministerul Mediului va dispune demontarea gardului și deschiderea pădurii pentru recreerea cetățenilor”, a spus Gabriel Păun, președintele Agent Green. (https://www.facebook.com/agentgreen.ro/videos/620874193115618)

Sursa foto: Facebook/ Agent Green