Stiri

VIDEO Ministrul Mediului: „Ar trebui la un moment dat să simtă cu toții efectele unei colectări separate și a unei foarte bune reciclări”

5
min
26/6/2020

Prezent la conferința „Recycle Now”, Costel Alexe a dat câteva declarații în exclusivitate pentru greennews.ro.

Invitat la conferința „Recycle Now”, organizată de Green News în parteneriat cu Gândul, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a dat câteva declarații în exclusivitate pentru greennews.ro.

În țara noastră ar trebui să fie o stare de fapt să reciclăm cât mai mult acum, pentru că ani la rândul, procesul de colectare și reciclare selectivă fie a fost tergiversat, fie nu a avut importanța cuvenită din partea Legislativului și a Executivului. „Ani la rândul, prin modificările legislative, operatorii privați, care făceau o treabă foarte bună, au fost împiedicați, blocați și mai ales bulversați. Azi ne-am întors cu ceva ani în urmă prin aceste modificări, odată cu OUG 74 și vreau să cred că în perioada următoare autoritățile publice vor reuși să-și dezvolte și să urmărească acest management al deșeurilor. Autoritățile publiceale statului, fie că vorbim de cele centrale sau județene, trebuie să acționezede fiecare dată când e cazul. Pentru ca reglementările de mediu să fie respectate, trebuie să acționeze și coercitiv dacă avem poluatori care nu respectă legislația și, mai important, trebuie să ținem cont și să promovăm acest tip de campanii de educație civică, încât populația să înțeleagă, să fie educată. Ar trebui la un moment dat să simtă cu toții care sunt efectele unei colectări separate și a unei foarte bune reciclări, pentru că am avea mai puține deșeuri care vor ajunge la groapă și, evident, le-am transforma în produse finite prin industria reciclatoare”.