Stiri

VIDEO EXCLUSIV De ce deschiderea drumului forestier Vadul Moldovei din pădurea Băneasa nu este o soluție pentru locuitorii din Greenfield

5
min
25/1/2023

Drumul prin pădure s-ar înfunda în strada Erou Iancu Nicolae.

Azi, locuitorii din cartierul Greenfield au o singură cale de acces spre București: aleea Teișani. Din inima cartierului Greenfield până la DN1 sunt aproximativ 2,2 km.Cum arată aleea Teișani în fiecare dimineață pe sensul spre DN1: sute de mașini sunt înșirate pe doi kilometri.

Cu noroc, dacă o mașină intră în DN1 la fiecare cinci secunde, ieșirea din cartier durează cam jumătate de oră. Fără noroc, ieșirea din Greenfield se face în cam o oră, ceea ce proprietarii din „cartierul îmbrățișat de pădure” știu foarte bine, pentru că experimentează în fiecare dimineață.

Aleea Teișani s-ar muta pe Vadul Moldovei

Locuitorii din Greenfield vor ca drumul prin pădurea Băneasa (Vadul Moldovei) să fie redeschis. Legal, pe acel drum forestier nu este permis accesul auto. Sau cel puțin nu acum. În viața reală, drumul a fost deschis până în 2022, inclusiv.

Drumul forestier ajunge la Grădina Zoologică, apoi în strada Erou Iancu Nicolae. Până la giratoriul dintre strada Erou Iancu Nicolae și aleea Privighetorilor sunt aproximativ 1,7 km. Dacă strada Vadul Moldovei ar fi deschisă traficului auto, în fiecare dimineață ar încăpea, până la strada Erou Iancu Nicolae, în jur de 300 de mașini, bară la bară. La fel ca pe aleea Teișani, cu noroc, dacă o mașină intră în Iancu Nicolae la fiecare cinci secunde, ieșirea din cartier durează cam jumătate de oră.

Mai poți citi: USR propune ca locuitorii cartierului Greenfield să poată folosi rutier cinci ani drumul forestier

Practic, la primele ore ale dimineții, nu ar exista nici un avantaj pentru cei cel puțin 1.000 de șoferi din Greenfield.

Problema locuitorilor din Greenfield nu este lipsa de acces pe Vadul Moldovei, ci aglomerația din DN1 și Erou Iancu Nicolae.

Sursa foto: GreenNews