Stiri

VIDEO Descoperire șocantă la marginea Oradei: munți de deșeuri aruncate ilegal pe terenul fostelor sere

3
min
25/1/2023

Pe lângă cei 180 de metri cubi de deșeuri din containere, comisarii au mai găsit munți de gunoaie și în jurul lor.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit o imensă groapă de gunoi la marginea Oradei, pe terenurile vechilor sere din Șoseaua Borșului, jefuite de cei care trebuiau să facă pe ele agricultură pentru a reduce importurile de legume, scrie Bihoreanul.

Comisarii au verificat imaginile din satelit

Șase containere metalice, de câte 30 de metri cubi fiecare, pline cu gunoaie, au fost dosite pe amplasamentul deținut ultima oară de societatea Orser, în jurul lor crescând alte mormane de deșeuri. Firma care deține terenul este în faliment.

Pe lângă cei 180 de metri cubi de deșeuri din containere, comisarii au mai găsit munți de gunoaie și în jurul lor. Pungi, flacoane, zdrențe, plastic, cutii din metal, toate formând mormane de 2 metri înălțime.

În zonă nu sunt camere de supraveghere, nimeni nu a reclamat vreodată că ar fi văzut camioane care să descarce gunoaie în zonă și nici reprezentanții Orser nu s-au plâns că cineva le-ar fi „otrăvit” terenurile.

Poți citi și: VIDEO EXCLUSIV Șoselele cancerului: A1, DN1

Verificând imagini de arhivă surprinse de sateliți, reprezentanții Gărzii de Mediu s-au lămurit că cele șase containere sunt acolo din 2020, dar proveniența a rămas un mister.

Nu-i exclus să fie deșeuri din containerele de gunoi ale unor centre comerciale, însă e greu de stabilit cine le-a colectat și le-a abandonat pe Borșului.

Sursa foto: captură Youtube/ Redactia Bihoreanul