Stiri

VIDEO Constantin Damov: "S-a ajuns până la ideea că primarul este proprietarul deșeurilor."

4
min
26/6/2020

Industria de reciclare va deveni tot mai nebancabilă în România, pentru că există riscul politic pe care trebuie să și-l asume.

Constantin Damov, președintele Green Group Management, unul din cei mai importanți jucători pe piața reciclării din Europa Centrală și de Est, prezent la conferința „Recycle Now”, ne-a acordat un interviu în exclusivitate pentru Green News. Mai jos, un fragment, despre ce nu a funcționat în sistemul de colectare-reciclare separată și care sunt solicitările concrete pentru autorități.  

„S-a politizat foarte mult sistemul. S-a ajuns până la ideea că primarul este proprietarul deșeurilor. Primăriile aleg soluția cea mai ieftină. Iar soluția cea mai ieftină generează foarte puțină resursă. Concluzia este că fără o adâncire a preocupărilor, vom vedea tot mai mult material reciclabil care ajunge la groapă, iar industria de reciclare va deveni tot mai nebancabilă în România, pentru că există riscul politic pe care trebuie să și-l asume. Mai mult, dacă nu există niște măsurători și niște penalizări pentru cei responsabili, atunci vom bate pasul pe loc”, declară Constantin Damov.