Life Style

VIDEO Compania britanică de tehnologie Nothing a prezentat Phone 1, un telefon inteligent realizat din aluminiu și plastic reciclat

8
min
13/7/2022

Prețurile noului model lansat pe piață pornesc de la 469 de euro.

Nothing Phone 1 a fost prezentat la evenimentul “Întoarcerea la Instinct” a companiei Nothing, cu sediul la Londra, fondată de antreprenorul chinez Carl Pei.

Designul permite vizualizarea componentelor, iar sistemul de operare este bazat pe Android, anunță Biziday.

Specialiștii spun că tocmai designul este probabil cel mai surprinzător aspect al telefonului, fiind vizibile anumite componente din interiorul său.

Nothing Phone 1 este un dispozitiv mid-range, dar are câteva specificații inedite: este singurul telefon cu un procesor Snapdragon 778G+ de pe piață care acceptă încărcarea wireless.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Acestuia i se alătură 8 sau 12 GB de RAM și 128 GB sau 256 GB de stocare. Phone 1 este disponibil pentru precomandă, cu prețuri începând de la 469 EUR pentru varianta cu 8 GB de RAM și capacitate de stocare de 128 GB, și până la 549 EUR pentru varianta 12 GB/256 GB. Vânzările încep pe 21 iulie pe site-ul web Nothing.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Interfața Glyph, care se aprinde în momentul primirii de apeluri și mesaje, este formată din 900 de LED-uri care iluminează spatele telefonului, formând diverse modele în succesiuni diferite, specifice pentru ceea ce setează utilizatorul, de exemplu pentru a indica momentul în care sună o anumită persoană.

Are un senzor optic de amprentă, rezistență la stropire și praf, dar fără rezistență adecvată la apă, și suport pentru dual SIM. Ecranul OLED are o diagonală de 16 cm și vine echipat cu o cameră frontală de 16MP, suplimentată de două camere pe spate de 50MP.

Bateria de 4.500 mAh poate fi alimentată cu până la 33W folosind Quick Charge 4.0 sau cu până la 15W wireless. În plus, designul este creat pe principiul sustenabilității, susține compania, fiind fabricat din aluminiu 100% reciclat și cu peste 50% din componentele din plastic care provin din surse bio și reciclate.

Phone 1 va fi lansat în 40 de țări din Europa și Asia, însă momentan nu și în SUA.