Solutii

Vaci prietenoase cu mediul. O familie de fermieri folosește usturoi și citrice pentru a reduce emisiile de metan

5
min
9/6/2022

Rezultatul este uimitor: vacile emit cu 30% mai puțin metan.

Fermierii englezi sunt îngrijorați de starea mediului: ei știu că vitele lor creează o problemă ecologică, deoarece emit metan. Și gazele cu efect de seră sunt o problemă uriașă în agricultura industrială.

Prin urmare, la ferma unui englez, se experimentează deja opțiuni pentru a face vacile să digere într-un mod mai prietenos din punct de vedere ecologic. Cea mai recentă idee este adaosul de furaj din usturoi. 

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Edward Towers, fermier: „Dacă nu rezolvăm problemele pe care le avem și care afectează planeta, atunci nu putem produce lapte, iar oamenii nu-l mai pot consuma. Trebuie să rezolvăm astfel de lucruri pentru ca această industrie să continue. Fiindcă dacă dăunează planetei, ar trebui să ne oprim".

Citește și: Energia geotermală - poluare redusă şi costuri mai mici la încălzire. România are resursele, dar nu sunt exploatate

Rezultatul este uimitor: vacile emit cu 30% mai puțin metan.

Edward Towers fermier: „Emisiile de metan reprezintă aproximativ 50% din amprenta de carbon a majorității fermelor. Produsul nostru ar scădea amprenta totală de carbon cu aproximativ 15%. Acesta este produsul cu care hrănim vacile, un extract de usturoi și citrice”.

Sursa foto: PxHere