Stiri

Un savant britanic trage un semnal de alarmă: Copii născuți în 2020 sunt sortiți unui scenariu groaznic

3
min
10/8/2022

Valurile de căldură au devenit furibunde de curând în Marea Britanie, unde s-a înregistrat o temperatură record de 41 de grade Celsius la Londra.

Bill McGuire, profesor la University College din Londra, care a publicat recent o carte intitulată ”Pământul casa fierbinte”, trage un semnal de alarmă pentru întreaga lume, spunând că am ignorat de prea multă vreme avertismentele privind încălzirea Pământului.

Acum vom plăti prețul, iar catastrofele vor fi lovi în viitor cu putere globul, iar ”copii născuți în 2020 se vor confrunta cu o lume ostilă” din punct de vedere climatic, necunoscută bunicilor noștri.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Valurile de căldură au devenit furibunde de curând în Marea Britanie, unde s-a înregistrat o temperatură record de 41 de grade Celsius la Londra, neobișnuită pentru capitala țării, potrivit The Guardian.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

”Și acesta este doar începutul”, insistă profesorul McGuyire, expert în geofizică și climă de la Universitatea College din Londra. El spune în cartea sa, că ”am ignorat prea multă vreme avertismentele oamenilor de știință explicite conform cărora emisiile de carbon în creștere încălzesc periculos Pământul”.

Sursa foto: Flickr