Solutii

Un reciclator va transforma paharele de cafea în șervețele de hârtie

3
min
23/9/2020

Compania lucrează de 10 ani și la dezvoltarea unor noi pahare pentru cafea, care să aibă un impact minim asupra mediului.

Reciclatorul Georgia Pacific, din Statele Unite, a investit într-o tehnologie care va transforma paharele de cafea sau pentru băuturi calde, care conțin o folie de polietilenă (PE) - un polimer termoplastic-, în șervețele nazale, pentru masă și în hârtie igienică. De obicei, produsele care sunt formate din două tipuri de materiale sunt foarte greu – spre imposibil – de reciclat.

Compania lucrează, de asemenea, cu NextGen Consortium, pentru a dezvolta o nouă generație de pahare pentru cafea care să nu conțină polietilenă. „Lucrăm la această idee de 10 ani”, a declarat John Mulcahy, vice-președintele departamentului de sustenabilitate. „Paharul are un strat de polietilenă care previne lichidul să fie absorbit de hârtie și care este o provocare istorică (din punctul de vedere al reciclării).”

Aproape 16 miliarde de pahare de unică folosință din hârtie sunt folosite anual, astfel încât companiile care caută o soluție se simt forțate să se grăbească.

NextGen Consortium, care conduce această provocare de a găsi un nou tip de pahar din hârtie, a anunțat în februarie un proiect pilot în care, în câteva cafenele din San Francisco și Palo Alto vor fi testate două tipuri de pahare: unele din polipropilenă reciclabilă și care rezistă pentru 132 de utilizări și unele din oțel inoxidabil. Un utilizator ia un pahar de cafea de pe tejghea, îl scanează și primește cafea în el. La sfârșit, scanează din nou paharul, pe care îl returnează.

Scalarea noii generații de pahare nu se va întâmpla peste noapte; sistemul pentru pahare este complex și necesită multe teste. De la abilitatea barista și a clienților de a manevra paharele cu ușurință, până la respectarea cerințelor reciclatorilor, testarea este cheia”, a transmis NextGen Consortium într-un comunicat.