Stiri

Un pui de urs s-a drogat cu o miere „halucinogenă”

6
min
24/8/2022

Substanța, cunoscută și sub numele de miere amară pentru gustul său înțepător, este rezultatul faptului că albinele se hrănesc cu polenul florilor de rododendron.

Un pui de urs s-a drogat cu o miere „halucinogenă”, produsă de secole de apicultorii din regiunea Mării Negre și din Himalaya.

Ministerul turc al Agriculturii și Pădurilor a declarat că puiul de urs a fost salvat după ce a fost găsit leșinat în provincia Duzce din nord-vestul țării, la aproximativ 130 de mile est de Istanbul.

În prezent, puiul este în stare bună, după ce a fost îngrijit de veterinari.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Plantele viu colorate poartă o neurotoxină naturală numită grayanotoxină care, atunci când este consumată, poate induce euforie, halucinații și intoxicație, după cum a aflat rapid și mica ursoaică.

O înregistrare video distribuită de Ministerul Agriculturii și Pădurilor din Turcia a arătat ursul complet amețit după consumul de miere „halucinogenă”. În partea din spate a unei camionete, ursoaica pui stătea cu burta în sus și cu membrele împrăștiate, cu gura ușor deschisă, cu ochii mari, iar timp de câteva secunde s-a zvârcolit amețită și confuză.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Clipul a transformat rapid puiul într-o celebritate locală. După ce a solicitat cetățenilor idei de nume, agenția guvernamentală a prezentat-o sub numele de Balkiz – care înseamnă „fată de miere” sau „fiică de miere” în limba turcă – împreună cu o fotografie în care ursulețul, acum treaz, poza în vârful unei crengi cu un pepene pe jumătate mâncat.

Sursa foto: Pexels/ Janko Ferlic