Smart City

Un japonez a inventat pungi dintr-o hârtie comestibilă, ca să protejeze căprioarele din Nara

3
min
22/10/2020

În orașul japonez Nara, căprioarele sunt considerate sacre, iar turiștii vin în număr mare să le vadă.

După ce în iulie 2019 nouă căprioare din Nara au murit, iar în stomacurile lor au fost găsite pungi de plastic, un antreprenor local a inventat recent pungile din hârtie comestibilă. Hidetoshi Matsukawa, care lucrează într-un magazin de suveniruri din localitate, spune că a testat pungile făcute din tărâțe de orez și cutii de lapte și că sunt sigure chiar și pentru consumul uman. „Am aflat că tărâțele de orez sunt, în mare parte, aruncate după procesul de decorticare a orezului. Așa că această hârtie ajută și la reducerea risipei”, a spus acesta.

Prin orașul Nara se plimbă în libertate aproape 1.400 de căprioare și căpriori, care sunt considerați o comoară națională naturală în Japonia. Turiștii sunt atrași de animale, astfel că zona a fost vizitată, în 2017, de 16,3 milioane de persoane, comparativ cu 15,5 milioane, în 2016. „Voiam să fac ceva să protejez căprioarele, care sunt simbolul orașului Nara”, a mai spus antreprenorul.

Magazinele din jurul templului Todaiji, locul unde vin cel mai des animalele, au cumpărat 5.000 de pungi de hârtie pentru 95 de cenți fiecare, ca parte din proiectul pilot. Prețul va scădea mult, a explicat Matsukawa, pe măsură ce mai multe business-uri vor fi de acord să folosească aceste pungi. El visează să înlocuiască toate pungile de plastic din oraș pentru a evita ca animalele să le mai consume și să moară. În imaginea de mai jos, sunt pungile de plastic găsite în stomacul unei căprioare după deces!

Vestea despre moartea căprioarelor din cauza pungilor de plastic a creat o imagine negativă, ca și cum parcul ar fi un cimitir pentru căprioare. Pungile de hârtie pot proteja căprioarele, precum și imaginea orașului”, a mai spus el.