Stiri

Un cunoscut jurnalist britanic, Charlie Ottley, decorat de Președintele României

5
min
15/1/2021

Patru documentare văzute în peste 100 de țări și trei producții în lucru despre România fac din Ottley un fantastic ambasador al țării noastre.

Sunt deja 11 ani de când Charlie Ottley s-a îndrăgostit iremediabil de România, patru documentare deja finalizate plus alte trei producții aflate în lucru reprezentând munca sa prin care scoate la iveală locuri prea puțin cunoscute din țara noastră sau chiar necunoscute de români. „În acest moment avem în desfășurare o mare campanie, la care lucrăm de trei luni, de strângere de fonduri pentru a ajunge la 45.000 de euro, sumă care să ne ajute pentru a face șapte filme. Avem deja patru filme pe care le difuzăm la BBC World News. Ideea este ca prin aceste filme să arătăm viața de zi cu zi din România. Avem deja patru astfel de producții, pe care le rulăm în așa fel încât oamenii să nu vadă aceleași imagini și să se plicitisească. Au tematici diferite prin care vrem să aratăm o altfel de imagine a României”, explică producătorul britanic. Seria Wild Carpathia a fost văzută în peste 100 de țări.

În semn de apreciere pentru munca britanicului, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru acordarea Ordinului Meritul Cultural în grad de ofițer jurnalistului britanic Charlie Ottley: „În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F- „Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în decretul semnat de șeful statului.

Charles Ottley  scrie într-o postarepe rețelele sociale că a rămas fără cuvinte. „Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră a face parte din țara sa incredibilă”. Britanicul are și o casă în România, la Șirnea.

În acest moment nu există o idee clară despre ce are România de oferit în comparație cu celelalte țări. De ce aș veni aici și nu aș merge în Italia. Turism de aventură, ecoturism, castele, natură, peisaje, meșteșuguri, cultură, monumente. Acestea sunt punctele forte pe care eu consider că le are România, mai mult decât multe alte țări din Europa”, a declarat Charlie Ottley, completând: „Această pandemie de COVID a adus la același nivel turismul european. Italia, Grecia sunt pe aceeași poziție cu România. Nimeni nu le vizitează în această perioadă. Așadar, acum avem avantajul de a redefini România și de a o plasa pe scena mondială, de a le arăta oamenilor comorile minunate pe care le are această țară”.