Smart City

Turnul de bambus produce până la 25 de galoane de apă într-o zi fără electricitate

2
min
2/5/2022

Aceste structuri costă doar aproximativ 1.000 de dolari bucata, ceea ce le face ușor de construit în toată Africa.

Africa se luptă de mult timp să găsească apă potabilă curată pentru oamenii săi. Milioane de săteni petrec între 4 și 6 ore pe zi căutând apă și, de cele mai multe ori, aceasta nu este nici măcar curată.

Cu populația Africii crescând la peste un miliard de oameni, problema va deveni din ce în ce mai mare.

Din fericire, o organizație nonprofit a creat o structură de bambus ieftină, ușor de asamblat, care va ajuta africanii să scoată apă curată din aer.

Invenția lor este Turnul de apă Warka, care este proiectat să recolteze până la 25 de galoane de apă pe zi din atmosferă. Această structură pasivă, ușor de întreținut, se bazează doar pe gravitație, condensare și evaporare.

Turnul de apă Warka este are o înălțime de 10 metri, realizat din materiale locale, naturale, biodegradabile. Are la interior o plasă portocalie, rezistentă la apă, care colectează ceața din atmosferă.

Turnul de apă „Warka” poartă de fapt numele după arborele Warka. Acest smochin uriaș se găsește în Etiopia și este sacru deoarece oferă umbră, hrană și un loc de adunare pentru africani.

Aceste structuri costă doar aproximativ 1.000 de dolari bucata, ceea ce le face ușor de construit în toată Africa.

Cu costul scăzut și materialele ușor disponibile pentru a le construi, sperăm că mai mulți africani vor avea acces la apă curată în viitorul foarte apropiat.