Stiri

Tulcea: Zeci de tone de deşeuri, îngropate ilegal în comuna Stejaru

3
min
23/11/2022

A fost sesizat Parchetul pentru săvârşirea infracţiunii de îngropare a deşeurilor, faptă sancţionată cu închisoarea de la 3 ani la 5 ani.

Comisarii Gărzii de Mediu au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, după ce au descoperit 45 de tone de deşeuri din moloz şi deşeuri menajere îngropate în diferite zone de pe raza comunei Stejaru.

Zeci de tone de deşeuri, îngropate ilegal

Potrivit unei informări a Gărzii de Mediu Tulcea, publicată luni pe pagina de Facebook a instituţiei, în urmă cu o lună, o echipă de comisari a fost pe raza comunei Stejaru şi, în prezenţa viceprimarului comunei, a constatat mai multe infracţiuni.

"În zona localităţii Vasile Alecsandri, denumită zona pârâului Ciripciu, pe rampă, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, au fost îngropate deşeuri din moluz şi deşeuri menajere în amestec cu deşeuri biodegradabile (aproximativ 10 tone).

În zona stadion, lângă staţia de epurare, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 metri pătraţi au fost îngropate deşeuri din moloz şi deşeuri menajere în amestec cu deşeuri biodegradabile (aproximativ 20 tone). În zona pod, a fost identificată o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, unde au fost îngropate deşeuri din construcţii în cantitate de aproximativ 15 tone", se menţionează în sursa amintită.

Şeful Gărzii de Mediu Tulcea, Doru Moscu, a precizat, pentru AGERPRES, că în acest caz instituţia a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru săvârşirea infracţiunii de îngropare a deşeurilor, faptă sancţionată de Ordonanţa de Urgenţă nr. 92/2021 cu închisoarea de la 3 ani la 5 ani.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Tulcea