Life Style

Trump, convins că uraganele din SUA erau provocate de o ''armă secretă'' a Chinei (revista Rolling Stone)

3
min
17/5/2022

Fostul președinte american a cerut echipei sale de securitate să afle dacă China deţinea o astfel de tehnologie.

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) credea că China deţine un fel de armă secretă cu ajutorul căreia provoca uragane în Statele Unite şi punea constant întrebări în acest sens, mai ales la începutul mandatului său, potrivit unor surse ale Administraţiei sale citate de revista Rolling Stone, relatează miercuri EFE.

În numărul său din luna mai, revista Rolling Stone citează cel puţin trei surse ale Administraţiei Trump (toate anonime) care subliniază că acest subiect a fost recurent de-a lungul anului 2018 şi în cel următor, în asemenea măsură încât echipa sa de la guvernare începuse să glumească pe seama "pistolului de uragane".

Citește și: Schimbările climatice văzute de micii fermieri din România - de la percepție, la strategii de adaptare

Trump a cerut echipei sale de securitate să afle dacă China deţinea această tehnologie şi, deşi interlocutorii săi îi răspundeau că nu, preşedintele continua să întrebe, sugerând chiar utilizarea armelor nucleare pentru a dezactiva uraganele, făcându-se ecou al unei curioase teorii care circulase în acest sens în timpul Războiului Rece.

În orice caz, insistenţa lui Trump de a arăta cu degetul acuzator spre China pe tema uraganelor a început să scadă din intensitate după doi ani şi a fost dată uitării.

Citește și: Bugetul Rabla Plus pentru persoane juridice s-a epuizat aproape imediat după pornirea programului

Sursa foto: Flickr