Stiri

Transport public gratuit în Brașov, în perioada Forumului Oraşelor Verzi

5
min
8/9/2022

Gratuite vor fi inclusiv cursele cu autobuzul supraetajat, care în cele trei săptămâni de când a fost pus în funcţiune a înregistrat aproximativ 7000 de călătorii.

Primăria municipiului Braşov anunţă că toate călătoriile cu mijloacele de transport în comun ale Regiei care asigură acest serviciu vor fi gratuite pentru toţi călătorii, în perioada 9-11 septembrie, în care municipiul va fi gazda Forumului Oraşelor Verzi, relatează News.ro.

Decizia de asigurare a transportului gratuit pe toată perioada desfăşurării Forumului Oraşelor Verzi a fost adoptată prin hotărâre a Consiliului Local. Potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov, călătorii care au abonament valabil în respectiva perioadă vor primi o prelungire a perioadei de valabilitate a acestora pentru trei zile.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

„Vrem să convingem cât mai mulţi braşoveni şi turişti că transportul în comun este cu adevărat o alternativă potrivită pentru Braşov la autovehiculul personal, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani am investit pentru a avea una dintre cele mai moderne şi puţin poluante flote de autobuze şi troleibuze din ţară”, a declarat primarul oraşului, Allen Coliban.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Gratuite vor fi inclusiv cursele cu autobuzul supraetajat, care în cele trei săptămâni de când a fost pus în funcţiune a înregistrat aproximativ 7000 de călătorii.

Gratuitatea nu va fi valabilă pentru liniile metropolitane care fac legătura între municipiul Braşov şi localităţile din jurul acestuia.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ BaboneCar