Stiri

Transport cu 44 de tone de deşeuri din plastic din Bulgaria, oprite la punctul de frontieră din Calafat

5
min
20/7/2022

Pentru cele peste 44 de tone de deşeuri din plastic care urmau să ajungă din Bulgaria în Cehia, prin România, documentele de transfer nu respectau prevederile legale în vigoare

Două camioane care transportau ilegal, din Bulgaria către Cehia, peste 44 tone de deşeuri din plastic au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat de poliţiştii de frontieră şi comisarii de mediu, care nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocamioane, nereguli privind transferul a peste 44.000 kilograme de deşeuri din plastic mărunţit, care erau destinate unor societăţi din Cehia. Autocamioanele erau conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 32, respectiv 51 de ani", informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, citat de agenția Agerpres.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Potrivit sursei citate, pentru cele peste 44 de tone de deşeuri din plastic care urmau să ajungă din Bulgaria în Cehia, prin România, documentele de transfer nu respectau prevederile legale în vigoare.

"În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 44.040 kilograme deşeuri din plastic mărunţit, încărcate din Bulgaria, şi aveau ca destinaţie o societate comercială din Cehia.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare", mai informează STPF Dolj.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport.

Sursa foto: Flickr