CSR

TotalEnergies Marketing Romania marchează obiective strategice de reducere a amprentei de carbon

7
min
7/11/2022

La nivel global, TotalEnergies Marketing & Services este dedicată producției de energie curată, fiabilă și competitivă, accesibilă unui număr cât mai mare de oameni.

În misiunea de a atenua impactul emisiilor de CO2, TotalEnergies Marketing Romania joacă un rol important și susține atingerea obiectivelor globale de sustenabilitate.

Alături de ambițiile sale, reducerea amprentei de carbon se află în topul priorităților Companiei, iar obiectivul este ca până în 2050 să devină unul dintre primii cinci producători globali de energie regenerabilă. Pentru a atinge acest obiectiv, TotalEnergies Marketing Romania investește intensiv în resurse alternative de energie.

În octombrie 2022, TotalEnergies Marketing Romania a implementat cu succes instalarea a 14 panouri solare pe amplasamentul Depozitului de Bitum din Ozun, Covasna. Sistemul fotovoltaic va produce 7,22 MW energie verde pe an și acoperă integral necesarul liniei de activitate din Ozun. În mai puțin de 4 ani investiția va fi atenuată, deoarece energia electrică produsă va acoperi 100% din necesarul pentru spațiile de birouri, iar producția reziduală va fi transmisă automat către echipamentele depozitului.

TotalEnergies Marketing România s-a alăturat comunității din Ozun în anul 2014, după achiziția depozitului de bitum existent și reamenajarea completă a acestuia, cu o investiție de 5 milioane USD.  

„Mă bucur să anunț că astăzi birourile noastre din Ozun funcționează 100% pe bază de energie verde, produsă chiar de noi. Începând cu data de 5 octombrie 2022, noul nostru sistem de panouri fotovoltaice funcționează cu o putere de 5,6 kWp” Alexandru Matei, Manager Depozit Bitum Ozun, TotalEnergies Marketing Romania

Planurile TotalEnergies Marketing România pentru 2022 au inclus și relocarea depozitului central de la București la Brașov. Decizia de mutare a fost luată pentru a avea depozitarea în aceeași locație cu producția, iar astfel să se reducă emisiile de CO2 cu până la 67%. TotalEnergies Marketing Romania a ales să introducă această schimbare structurală în strategia de distribuție din România pentru a elimina necesitatea transporturilor de marfă pe ruta Cristian, Brașov – București. Astfel de îmbunătățiri majore, aduse la nivelul întregii companii, au ca rezultat eficientizarea distribuției și reducerea emisiilor cauzate de consumul autovehiculelor.

„Conferința COP26 de la Glasgow, 2021, ne confirmă că sectorul transporturilor este cel mai mare contribuitor la emisiile de gaze cu efect de seră. Ca Grup, considerăm că avem responsabilitatea socială de a identifica soluții care să ofere prosperitate economică și, în același timp, să reducă emisiile de carbon – epicentrul crizei climatice. Ne propunem să fim un lider în sustenabilitate atât prin soluțiile pe care le comercializăm, cât și prin conduita în afaceri”
Didier Grimault, Managing Director, TotalEnergies Marketing Romania

Dacă ne referim la fabrica din localitatea Cristian, Brașov, aceasta este una dintre cele mai moderne din Europa, utilizează tehnologii și procese avansate de producție, reușește să acopere aproape 15% din nevoile pieței și aprovizionează țările din Europa de Est.

TotalEnergies Marketing & Services oferă clienților săi o gamă variată de produse și servicii energetice - produse petroliere, biocombustibili, încărcare și servicii conexe pentru autoturisme electrice, gaz pentru transportul rutier și maritim – având ca și obiective majore mobilitatea și reducerea amprentei de carbon.

La nivel global, TotalEnergies Marketing & Services este dedicată producției de energie curată, fiabilă și competitivă, accesibilă unui număr cât mai mare de oameni.