Stiri

Tone de alge pe litoral. În trei zile cantitatea adunată a fost cât în toată luna iulie

3
min
23/8/2022

Acțiunile de adunare a algelor nu pot avea loc ziua deoarece pe plajă sunt turiști.

Furtunile au adus pe plajele de pe litoral tone de alge, anunță Apele Române Dobrogea-Litoral (APDL), care precizează că în minivacanța de Sfânta Maria au fost adunate alge cât în toată luna iulie.

„În minivacanța de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării și le-au adus la mal. În acele zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge și aceeași cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022”, a comunicat APDL.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Acțiunile de adunare a algelor nu pot avea loc ziua, deoarece pe plajă sunt turiști, așa că echipele acționează doar noaptea, pe toată linia țărmului, potrivit sursei citate. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, gestionează plajele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de km, cuprins între localitățile Corbu și Vama Veche, aparținând de 10 primării (Unități Administrativ-Teritoriale).

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Sursa foto: Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL)