Stiri

Testarea PCR la scară largă generează o cantitate imensă de deşeuri medicale în China

5
min
29/6/2022

Generalizarea testelor PCR reprezintă o nouă provocare pentru mediu. 

În fiecare zi, în China, agenţi în combinezoane colectează sute de milioane de instrumente de unică folosinţă folosite la testarea PCR la scară largă, operaţiunea care generează o cantitate imensă de deşeuri medicale.

Aceste teste PCR, care creează o masă imensă de deşeuri medicale, constituie o povară economică în creştere pentru autorităţile locale, deja puternic îndatorate, şi care trebuie să aloce zeci de miliarde de euro pentru eliminarea acestor deşeuri.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

''Cantitatea de deşeuri medicale care este generată zilnic este de o amploare aproape fără precedent în istoria omenirii'', a declarat Yifei Li, expert în mediu la Universitatea New York din Shanghai. ''Problemele sunt deja enorme şi vor continua să se agraveze'', a apreciat el.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

China, unde mediul a suferit foarte mult din cauza dezvoltării economice, şi-a înăsprit legislaţia împotriva poluării aerului şi a apei în ultimul deceniu. De asemenea, ţara vizează neutralitatea carbonului până în 2060, un obiectiv ambiţios şi extrem de incert, având în vedere dependenţa actuală a gigantului asiatic de cărbune.

Generalizarea testelor PCR reprezintă o nouă provocare pentru mediu. 

Sursa foto: PxHere