Stiri

Tehnologia care reciclează orice tip de plastic a fost creată de două companii

3
min
15/12/2022

Două companii, Plastonix și Elemental Recycling, au făcut ceea ce alții nu au putut: au creat tehnologia care reciclează orice plastic.

Până acum practic nu exista nicio modalitate de a recicla majoritatea materialelor plastice, în special plasticul moale, plasticul amestecat și plasticul murdar.

Plasticul, transformat în așchii și pulbere

Sarcina monumentală de a recicla cele 380 de milioane de tone de plastic eliminate în fiecare an, care înfundă oceanul și plajele din întreaga lume, s-a dovedit dificil de rezolvat de-a lungul timpului. Aproximativ 80% din tot plasticul ajunge în oceane și gropi de gunoi.

Au existat descoperiri, cum ar fi bacterii care mănâncă plastic (durează mult timp), o enzimă care mănâncă plastic (greu de reprodus), ciuperci care mănâncă plastic (funcționează doar pe anumite materiale plastice). Însă răspunsul salvator a fost găsit în tehnologie, așa cum se întâmplă adesea.

Tehnologia care reciclează orice plastic poate procesa orice material derivat din petrol, chiar și tipuri mixte de materiale, în același timp. Materialele plastice pe care le putem recicla, cele pe care nu le putem recicla, plasticele pe care nimeni nu credea că cineva le poate procesa, toate pot fi amestecate într-un singur lot și transformate în așchii și pulbere.

Sursa foto: Flickr