Stiri

Tánczos Barna se bazează pe femei când vine vorba de ecologie: Au o altă atitudine faţă de natură şi faţă de mediu

4
min
19/2/2023

"Femeile tot timpul au avut un plus faţă de noi", a spus ministrul Mediului.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat, vineri, în cadrul dezbaterii "Femeia de astăzi - activ implicată în economie şi societate", organizată la Târgu Mureş, că femeile au o altă atitudine faţă de natură şi faţă de mediu, comparativ cu bărbaţii, exprimându-şi convingerea că amprenta negativă asupra naturii a societăţilor pe le conduc e mult mai mică decât media la nivel naţional.

"Femeile tot timpul au avut un plus faţă de noi"

În cadrul panelului "Abilitarea femeilor: un instrument valoros pentru creşterea economică şi social", moderat de Mónika Kozma, preşedintele Pro Economica, Tanczos Barna a arătat că femeia, dincolo de rolul pe care îl are în companie, în societate, are o atitudine prietenoasă faţă de natură, faţă de mediu, faţă de curăţenie şi faţă de ordine.

Puteți citi și: VIDEO EXCLUSIV Câinii comunitari au fost strânși de pe maidanul de lângă Lacul Morii. Dar câinii de luptă vânează oameni lângă candelele aprinse unde a fost ucisă Ana Oros

"Dincolo de faptul că sunt în dublu minoritar aici - sunt şi bărbat şi ungur - cu siguranţă aveţi o altă atitudine faţă de natură şi faţă de mediu şi sunt convins că amprenta societăţilor pe care le conduceţi asupra naturii, amprenta negativă, este mult mai mică decât cea medie la nivel naţional. Dezvoltarea durabilă în primul rând înseamnă o folosire chibzuită a resurselor. Înseamnă o echitate socială, înseamnă economie, că dezvoltare economică trebuie să fie prezentă în activitatea de zi cu zi care înseamnă şi grija faţă de mediu.

Din cele trei elemente, în cel puţin două sunteţi scurt în faţa noastră şi la sensibilitatea socială. Femeile tot timpul au avut un plus faţă de noi şi la partea de mediu, aşa cum am spus, sunt convins că aveţi o atitudine mult mai responsabilă faţă de ce lăsaţi în urma dumneavoastră, în momentul în care vorbim de ambalaje, deşeuri, colectare selectivă şi chiar şi respectarea regulilor generale, a prevederilor legale", a afirmat Tanczos Barna.


foto: Facebook/Tánczos Barna