Stiri

Tanczos Barna, discuții cu Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, pe tema deşeurilor transfrontaliere

4
min
17/5/2022

România pregăteşte un sistem integrat de colectare a deşeurilor plutitoare din bazinele Crişurilor şi Someş-Tisa.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit la Miercurea Ciuc cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó şi au discutat, printre altele, despre problema deşeurilor transfrontaliere şi măsurile luate de România.

”M-am întâlnit, astăzi, la Miercurea-Ciuc cu ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter.

După ce am preluat mandatul de ministru al Mediului, ne-am angajat să rezolvăm problema deşeurilor transfrontaliere, astfel încât deşeurile din râurile din vestul ţării să nu ajungă în cursurile de apă din Ungaria”, a spus Tanczos Barna.

Citește și: Schimbările climatice văzute de micii fermieri din România - de la percepție, la strategii de adaptare

Acesta i-a spus ministrului maghiar că România pregăteşte un sistem integrat de colectare a deşeurilor plutitoare din bazinele Crişurilor şi Someş-Tisa și că în total vor fi construite zece colectoare, din care două funcţionează deja.  

”Astăzi, în Miercurea-Ciuc, punem piatra de temelie a unei investiţii industriale care va contribui, de asemenea, la un management mai bun al apei, în plus va crea locuri de muncă pentru profesioniştii din zonă şi va aduce cele mai moderne tehnologii în Ţinutul Secuiesc.

Citește și: Bugetul Rabla Plus pentru persoane juridice s-a epuizat aproape imediat după pornirea programului

Evenimentul de astăzi are o dublă semnificaţie. S-a dovedit încă o dată că această cooperare transfrontalieră dă roade şi că Romania atrage investiţiile străine. În plus, este extrem de important că va fi construită o fabrică unde va implementa soluţii de automatizare şi control, prin care putem răspunde provocărilor secolului al XXI-lea, inclusiv celor din domeniul mediului”, a spus Tanczos Barna.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna