Stiri

SUA și Mexic restricționează consumul de apă pentru anul 2023 „pentru a evita un colaps catastrofal al fluviului Colorado”

6
min
22/8/2022

Arizona va primi cu 21% mai puţină apă în 2023, Nevada cu 8% mai puţin şi Mexic, unde fluviul Colorado îşi încheie cursul, cu 7% mai puţin.

Unele state americane şi Mexicul vor trebui să îşi reducă consumul de apă în 2023 pentru a evita consecinţele „catastrofale” pentru fluviul Colorado, în condiţiile în care regiunea este afectată de un episod de secetă severă, a anunţat marţi guvernul federal.

După mai bine de două decenii de precipitaţii mai reduse decât de obicei, nivelul acestui fluviu - esenţial pentru Vestul american - este alarmant. Ciclurile de secetă sunt agravate de schimbările climatice provocate de activitatea umană.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

În ciuda avertismentelor primite an de an, statele care depind de fluviu nu au reuşit să îşi reducă suficient necesarul de apă, ceea ce a determinat autorităţile federale să impună marţi restricţii. „Pentru a evita un colaps catastrofal al sistemului fluviului Colorado şi un viitor de incertitudine şi conflict, utilizarea apei din bazin trebuie redusă”, a declarat Tanya Trujillo, un oficial al agenţiei federale de resurse de apă.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Arizona va primi cu 21% mai puţină apă în 2023, Nevada cu 8% mai puţin şi Mexic, unde fluviul Colorado îşi încheie cursul, cu 7% mai puţin. California, cel mai mare utilizator al apei fluviului şi cel mai populat stat din SUA, nu va fi afectat anul viitor.

Sursa foto: Wikimedia Commons