Stiri

Stejari roșii, plantați în Piața Unirii din Oradea

2
min
27/1/2023

Aceştia au fost sădiţi în scuarul verde care încadrează statuia Regelui Ferdinand şi fiecare puiet are tuburi de irigare şi un tutore de lemn, care să-l ajute să crească drept.

Campania de plantări din Piaţa Unirii din Oradea s-a încheiat. După ce săptămâna trecută au sădit 11 mesteceni albi de Himalaya, muncitorii angajaţi de Primărie au mai plantat, miercuri, patru stejari roşii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, stejarul roşu (Quercus rubra) este un arbore de talie medie-mare, cu tulpina dreaptă, scoarţa mult timp netedă şi subţire, coroană rotundă cu frunziş bogat. El are frunzele mari, care toamna capătă un aspect pielos şi se colorează în nuanţe de arămiu, roşu, până la brun-roşcat.

Puteți citi și: Producţia de cărbune din România a crescut cu 1,7% în primele 11 luni din 2022

Puieţii de arbori plantaţi la comanda Primăriei în piaţa centrală din Oradea sunt de mari dimensiuni: stejarii au câte 8 metri înălţime şi o circumferinţă a trunchiului de 40 de cm, iar mestecenii sunt de câte 4 metri înălţime şi groşi de 24 cm.

„Cele două specii de arbori au fost propuse de către arhitectul peisagist Diana Codrean în baza unui raport tehnic de specialitate, avându-se în vedere menţinerea vizibilităţii clădirilor istorice din zonă", a mai transmis Primăria Oradea.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Oradea