Smart City

Statul Minnesota ajută concret populațiile de albine

2
min
2/5/2022

Minnesota oferă o sumă de bani proprietarilor de case pentru a înlocui gazonul cu flori sălbatice, trifoi și ierburi native, prietenoase cu albinele.

Minnesota a alocat aproape un milion de dolari în stimulente pentru ca oamenii să-și transforme gazonul în flori sălbatice prietenoase cu albinele, trifoi și ierburi native.

Statul le cere cetățenilor să nu mai pulverizeze erbicid, să nu mai cosească atât de des și să-și lase gazonul să se reînnoiască într-un mod natural.

Scopul este de a oferi „surse de hrană pentru polenizatorii de toate felurile, dar va avea ca scop în mod special salvarea bondarului ruginit, o specie pe cale de dispariție, fiind întâlnit în orașele din Vestul Mijlociu Superior. ”, relatează Star Tribune.

Cercetările au arătat că bondarii sunt deosebit de importanți pentru regiune, deoarece vibrează la o frecvență care deblochează polenul la care alte insecte nu pot ajunge.

Pierderea preriilor și pădurilor native din întreaga țară a făcut ca polenizatorii principali să fie dependenți de florile de gazon urbane și suburbane, spune James Wolfin, cercetător în habitatul albinelor la Universitatea din Minnesota.

Cercetările sale s-au concentrat pe „peluzele de albine” – curți cu iarbă intercalate cu flori mici, cum ar fi trifoiul alb olandez, cimbru târâtor, prune măcinate și păpădie.

Florile reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru albine, fiind în același timp ieftin de plantat și ușor de întreținut.

„Semințele de trifoi alb olandez costă aproximativ 7 USD, acesta crescând suficient de jos încât oamenii nici măcar nu ar trebui să-și schimbe felul în care își tund gazonul”, ne menționează Wolfin.

Aproximativ 55 dintre cele 350 de specii de albine din Minnesota depind doar de trifoiul alb, notează el.

„Așadar, prin faptul că nu tratăm trifoiul alb ca pe o buruiană și l-am lăsat să crească într-o curte, oferă o resursă foarte puternică pentru aproape 20% din speciile de albine.”, a spus Wolfin.

Programul a început încă din anul 2020 și va continua în următorii ani.

Cetăţenii care trăiesc în zonele principale sunt eligibili pentru granturi de până la 500 USD, în timp ce persoanele care locuiesc în zone de importanţă secundară şi terţiară pentru albine sunt eligibili pentru 350 USD, respectiv 150 USD.